Главная
26.04.2024 г.
 
 
Главное меню
Главная
О проекте
Статьи, очерки, рассказы
Новости
Советы туристам
Книги Марка Агатова
Рецензии, интервью
Крымчаки Расстрелянный народ
Фоторепортажи
Российские журналисты в Крыму
Коридоры власти
Контакты
odnaknopka.ru/kolyan.cz
Реклама
Лента комментариев
no comments
Прогноз погоды
Яндекс.Погода
Юлию Тимошенко хотят снять с президентских выборов за использование в рекламе белого тигра Печать E-mail

«Чистосердечное признание» Виктора Уколова раскрыло предвыборные тайны Юлии Тимошенко.

Марк Бен-НаимПравозащитники полагают, что белого тигра Юлии Тимошенко "подарили" в августе 2009 года  для  предвыборной рекламной кампании на выборах президента Украины и для проведения фотосессий с премьером. В связи с публикацией откровений Виктора Уколова в блоге "Украинской правды", Марк Бен-Наим потребовал от генпрокурора Украины выяснить, каким образом были отражены в избирательном фонде кандидата в президенты Украины Юлии Тимошенко деньги, на которые был приобретен тигр,  и расходы на проведение фотосессии с тигром, оплату услуг пиар-менеджеров, оплату бигбордов, которые появились задолго до начала предвыборной компании. По данному факту правозащитник  направил заявление в адрес ЦИК Украины и Генерального прокурора Украины. По его мнению, вышеперечисленные организации "должны будут  принять законное решение по факту коррупции и нарушения предвыборного законодательства Юлией Тимошенко". Написав запрос в прокуратуру и в ЦИК,  Марк Бен-Наим  предложил "Крымскому аналитику" опубликовать этот материал под рубрикой: "До Великой Октябрьской Социалистической Революции взятки брали борзыми щенками, а после оранжевой  - тиграми!".  "Крымский аналитик" с такой постановкой вопроса не согласен, потому что факт получения взятки тиграми на Украине, прокуратурой еще не доказан. Исходя из вышеизложенного,  мы решили ограничиться менее креативной рубрикой: "Бойся блогера из  "Украинской правды" по фамилии Уколов, а не тигров и бигбордов "Вона працюэ".  А теперь, канонический текст от Марка Бен-Наима с огромной цитатой из блога Виктора Уколова на госязыке для тех, кто понимает.


Размещенные в блоге, подозреваемого в педофилии депутата от БЮТ Виктора Уколова откровения, вполне могут сойти за чистосердечное признание и стать основанием для отмены регистрации кандидата в Президенты Украины Юлии Тимошенко, - заявил Крымский правозащитник Марк Бен-Наим. И предложил  проанализировать текст, изложенный Уколовым в его блоге.

 «На мій погляд, вибори 2009-2010 рр. ще раз засвідчили креативну перевагу вітчизняних спе?алістів. Ми живемо серед талановитих людей, панове, і саме тому "ще не вмерла Україна" і ніколи не помре, поки ми, україн?, живі. Виборча кампанія наближається до завершення і за кілька тижнів країна отримає нового Президента. Я вірю, що ним стане Юлія Тимошенко, бо не уявляю, щоб мої співвітчизники обрали главою держави Віктора Януковича. На жаль, хто б не став наступним Президентом, він отримає розбалансовану владу, порушену в результаті недолугої, половинчатої парламентської реформи, що підвісила уряд в повітрі, обрізавши як повноваження Президента, так і можливості виконавчої влади. Така система працюватиме конструктивно лише в одному випадку, коли майбутній Президент припинить антиурядову війну. Тоді вона знову запрацює, а перше гасло нашої виборчої кампанії, "вони заважають, вона - працює", втратить актуальність і перетвориться на ¦льш прийнятне - "вони допомагають, вона працює, а Україна відроджується".

Тепер, коли рекламна кампанія в основному завершилася, я хотів би подякувати блискучим українським дизайнерам та режисерам, які допомагали її зробити. Ще до початку виборів ми прийняли принципове рішення не залучати до розробки реклами іноземних специалістів. І, треба сказати, що жодного разу не пошкодували.

Всі розробки першої презента?ї, до якої ми залучили перші вісім агентств, булицикавими і змістовними. Те, що багатьма задумками ми так і не скористалися, відбулося через іншу логіку виборчої кампанії, яка жила своїм життям, не звертаючи уваги на попередні плани виборчих штабив кандидатів.

Тим не менше, я вдячний РА "Білки і Стрілки", "Тортіла", "Марка Твен", "Фабрика Брендів", "Медіа Кіт", "КРАБ", "AD-K", "Linea12/ETC", дизайнерській студії Ольги Петрової - за їхні перші пропозиции. З різних причин пізніше з нами най¦льш активно співпрацювали лише 4 агенции: "Білки і Стрілки", "Тортіла", "Марка Твен", "Фабрика Брендів", але проекти інших також справили враження на рекламу протягом виборчої кампанії.

Найбильш цикавим є походження слогану: "Вони заважають, вона - працює", у якого, якщо вірити Інтернет-ЗМІ, вже є десятки батьків. Тим часом досить скромні гонорари за пропозицию тексту, що наштовхнув нас на створення цього найпопулярнішого гасла виборчої кампанії, отримали дві агенциї: "Студія Олени Петрової" та РА "Фабрика Брендів".

Пропозиция Олени Петрової виглядала так: "Базікають багато, працює - один". Пропозиция "Фабрики Брендів" також містила необхідне протиставлення, яке сконцентрувалося у формулі: "Зневірений чекає, відповідальний - працює".

В результаті обговорення цих пропозиций у присутності Юлії Тимошенко, і виникла оригінальна формула "Вони заважають, вона - працює". Якщо я не помиляюсь першим її сформулював Олександр Турчинов, а за декілька десятків хвилин ми розробили всі інші варіанти: "Вони балакають, вона - працює", "Вони блокують, вона - працює"... тощо. Але я справді вдячний цим рекламним агенциям, адже без їхніх пропозиций мізковий штурм пішов би зовсім іншим шляхом.

Я так детально зупинився на цьому моменті, щоб поставити крапку на численних спекуля?ях щодо якихось іноземних дизайнерів та політ технологів, які нібито придумали цей слоган. Може комусь це й не подобається, але українци набагато точніше відчувають настрої своїх земляків і ніякі американци або росіяни не можуть скласти їм конкуренцию в цьому питанні.

Тим часом, з початком вересня, рекламна кампанія мала набрати дальшого розмаху. Виходячи з основного позитивного посилу "Вона працює", я запропонував нагадати основні досягнення уряду Тимошенко за останній рік, а Юлія Володимирівна особисто допомогла сформулювати основні позицї. Так у зовнішній рекламі з'явилася вереснева серія бордів, об'єднаних гаслом про працю.  Одночасно ми почали розробляти перші відео ролики. Ще протягом серпня ми активно спілкувалися з кількома українськими режисерами. Найцикавіша пропозиция режисерського тритменту за моїм сценарієм виявилася у Олександра Кирієнка. Мені приємно, що з цим чудовим специалістом мені вдалося знову попрацювати разом уже в ролі автора сценарію. Адже вперше ми познайомились у 1996 роци у телепрограмі ММЦ "Параграф", куди я прийшов працювати ведучим та головним редактором, а Олександр Кирієнко був одним з режисерів. Пізніше Сашко, на мою думку блискуче (особливо з огляду на невеликий бюджет), екранізував повість Олександра Турчинова "Ілюзія страху", створивши перший український психологічний трилер.

Як і інші його роботи, знятий ним ролик відрізнялася психологічністю персонажів і навіть деяким драматизмом. Під час зйомок нам допомагала навіть погода - грозове небо над головою "звільненого з роботи менеджера", було справжнє. Ще мить і ось-ось мала розпочатись справжня гроза. Пам'ятаю, як перший перегляд ролику приголомшив креативний штаб - дехто з жінок відверто заплакав, сонце і поцилунки наприкінци ролику сприймались, як своєрідний катарсис.

"Тигрюля" - цей милий серцю багатьох українцив персонаж народився у невеликого, але дуже креативного РА "Тортіла". Після першої ж презентациї ми навіть вирішили випустити м'який сувенір до Нового року з однойменною назвою. Але до м'яких іграшок руки не дійшли, добре хоч встигли зробити фотозйомку.

Як це часом буває під час виборів, фотосесію з билим тигром, проводили майже "з коліс". Не зважаючи на те, що цю милу, тоді ще 17-кг кицю, призвели за 800 км аж із ялтинського зоопарку у прес-центр нашого штабу на Турівську, я до останнього побоювався, що Прем'єр просто не матиме часу на спільну зйомку. Треба сказати, що остання фотосесія, на якій Юлія Тимошенко погодилась позувати фотографу, відбулась ще у далекому 2006 роци. Всі фото, які ми використовували пізніше, мали нестудійний характер і були зроблені Олександром Прокопенком, її фотографом, який завжди супроводжував лідера БЮТ.

Чекаючи прем'єра, Тигрюля спочатку вела себе вкрай неспокійно. Вона вивчала приміщення, намагалася дістати кігтистою лапою добряка-фотографа з РА "Білки і Стрілки", рикала і щось по-своєму, по-тигрячи розповідала. Однак приїзд Юлії Тимошенко справив на кицю несподівано заспокійливе враження. І, розтягнувшись на столі під теплим промінням софітів, потягуючись під руками Юлі, Тигрюля солодко задрімала. Це аж ніяк не входило в наші плани, адже для фото вона мала б принаймні розплющити очі! Це намагалися зробити всі, але лише Михайлу Ливінському вдалося зацикавити ліниву кицю і вона з інтересом почала стежити за його спробами відтворити її рикання та опанувати тигрячу мову. Зрештою зйомка вийшла на славу, в чому переконалися бильшість, хто бачив наші постери та календарі.

Переважну бильшість тигрячої продукциї зробили РА "Білки і Стрілки" за винятком плакату "Порву за Україну". Ще на виборах 2006 року ми розпочали розробляти специальну рекламу для молодіжної аудиторії. Саме тоді, Юлія Тимошенко першою з українських політиків, погодилася сісти на мотоцикл та навіть взяти в руки самурайський меч. На цих виборах ми також зайнялися розробкою так званої лінійки молодіжних плакатів. Найвдаліші пропозициї надали неймовірно творчі дизайнери з РА "Марка Твен". Мені по-людськи шкода, що ми затвердили лише 50% тих макетів. Але центрального  молодіжного плакату все не було.

Ідея народилася спонтанно, коли я вчергове розглядав улюблені фотографії оскаленої Тигрюлі. Я зателефонував до директора РА "Марка Твен" Дмитра Шарніна і пояснив, що хочу замовити зображення роздратованої Тигрюлі, яка захищає трохи іронічну Юлю з написом "Порву за Україну". Вже ввечері того ж дня Дмитро Шарнін урочисто презентував майже готовий плакат. Так народився, на мою думку, один з найвдаліших постерів виборчої кампанії. Я шкодую лише, що ми не наважились зробити відповідний бигборд.

Тим часом, нагадавши у вересні на бигбордах найбильш позитивні досягнення нашого уряду, ми вирішили бильше не використовувати великі площини у якості носія інформациї. Натомість зовнішня реклама мала носити підтримуючий, іміджевий характер. Тому, починаючи з жовтня, ми запустили логічну вереницю бигбордів: "Вона працює, вона – це Україна", "Вона переможе, вона - це Україна", "Україна переможе, Україна - це ти!". Цікаво, що співавтором останнього борду можна цилком вважати відоме РА "Linea12/ETC", яке запропонувало целу серію постерів з гаслом "Україна - це ТИ". Але, на жаль, логіка зовнішньої реклами розвивалась іншим шляхом і ми не змогли скористатися з їхньої цилком професійної пропозициї.

Звичайно, згадати всі розробки і всіх розробників просто неможливо. Багато ефективних і життєдайних ідей запропонували окремі дизайнери і навіть наші партійні організациї. Одна з таких розробок - борд зі слоганом "Присягаю Україні", який ще у липні 2009 року приніс нам директор власної дизайнерської студії Сергій Лисенко. Ми планували використати, але Анатолій Гриценко, реєструючись кандидатом у Президенти, назвав свою програму "Присягаю народу України". Цей випадок ще раз підтвердив те, що добре знають  професійні рекламісти - буває хороші ідеї, так би мовити, "висять у повітрі" і одночасно приходять до різних людей».

Заметки на полях Марка Бен-Наима.

"Как сообщает Уколов, белый тигр был подарен (!) Премьер-министру Украины Юлии Тимошенко еще в августе 2009 года. Белый тигр занесен в Красную Книгу и его стоимость оценивается в несколько сот тысяч долларов США, уже не говоря о расходах по его доставке, карантину и т.д.   Такие подарки во всем мире называются взяткой - сумма подарка явно превышает все разумные пределы. Что должна была сделать «честная» Премьер-министр с таким «подарком»? Отдать в зоопарк.  ГОСУДАРСТВЕННЫЙ. И такой зоопарк есть в Киеве. Но  Премьер-министр Украины  Юлия Тимошенко пошла «другим» путем - передала подарок в ЧАСТНЫЙ зоопарк «СКАЗКА», владельцем которого является член БЮТ, депутат Олег Зубков. При этом каких - либо документов, свидетельствующих о ПЕРЕДАРЕНИИ, скорее всего,  не оформлялось, т.е. тигр, стоимостью в сотни тысяч долларов ОСТАЛСЯ  во владении Юлии Тимошенко. Теперь обратим внимание на  заявления Уколова о том, что этот тигр специально был приобретен для  предвыборной кампании. Иными  словами, мероприятия  по подготовке к  выборам Президента Украины Юлия Тимошенко начала задолго до того, как ее зарегистрировала ЦИК. Деньги, на которые был приобретен тигр никак в избирательном фонде Юлии Тимошенко не приходовались. Как не приходовались и  деньги на фотосессии с тигром, оплату услуг пиар-менеджеров, оплату бигбордов, которые появились задолго до начала предвыборной компании.

Теперь технологи от БЮТ преподносят нам эти фотосессии, как достижения правительства Юлии Тимошенко. Страна в развалинах, народ не получает пенсий и пособий. Цены выросли в разы. А Тимошенко знай себе пиарится на фоне Аллы Пугачевой и Тигрюли, стоимостью в сотни тысяч долларов.  По данному факту направлено заявление в адрес ЦИК Украины и Генерального прокурора Украины, которые и должны принять законное решение по факту коррупции и нарушения предвыборного законодательства Юлией Тимошенко, - резюмировал правозащитник.
 
Заявление 
 
Пресс-группа проекта «Региональная Правозащитная Группа «ПОЛУОСТРОВ КРЫМ»

На фото: Марк Бен-Наим один и без тигра в Евпатории
Фото Марка Агатова
Комментарии
Добавить новый Поиск
Оставить комментарий
Имя:
Email:
 
Тема:
 
Пожалуйста, введите проверочный код, который Вы видите на картинке.

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
« Пред.   След. »
Нравится
     
 
© Agatov.com - сайт Марка Агатова, 2007-2013
При использовании материалов
указание источника и гиперссылка на http://www.agatov.com/ обязательны

Rambler's Top100