Главная

Весь Агатов

О книгах

Персоны

Народы Крыма

Форум

Обратная связь

27 травня 2005 року

Продаж земельної ділянки ЗАТ "Санаторій Карасан"

Прокуратурою АР Крим 27.05.05 пред’явлено позов в господарський суд м.Києва в інтересах держави в особі Республіканського комітету по екології та природним ресурсам Кабінету Міністрів України до Ради Міністрів АР Крим та закритого акціонерного товариства "Санаторій Карасан" про визнання недійсними договору купівлі-продажу земельної ділянки та державного акту на право власності на неї.

На підставі Постанови РМ АР Крим N 432 від 12.08.03 "Про продаж земельної ділянки ЗАТ "Санаторій Карасан" між РМ АР Крим та ЗАТ "Санаторій Карасан" укладено договір купівлі-продажу 21,4 га землі.

Однак, даний договір є незаконним, оскільки, 18 га із зазначено ділянки є природно-заповідним фондом і розпоряджатися нею може лише Кабінет Міністрів України., тобто РМ АР Крим вийшла за межі своїх повноважень.



"Укргазпром"

Прокуратурою автономії 24.05.05 опротестовано незаконну постанову Ради Міністрів АР Крим. Протест задоволено.

Радою Міністрів автономії 08.06.2004 року прийнято постанову N 257, якою підприємству "Укргазпром" затверджено проект відведення земельної ділянки площею 0,8 га із земель запасу лісового фонду Партенітської селищної ради за межами населених пунктів для будівництва та обслуговування готельного комплексу. Цим же рішенням зазначену земельну ділянку надано підприємству в оренду строком на 5 років.

Як з’ясовано перевіркою, надана підприємству "Укргазпром" земельна ділянка знаходиться в межах селища Партеніт, а тому рішення щодо її відчуження міг приймати лише орган місцевого самоврядування, тобто Партенітська селищна рада.

Таким чином, приймаючи рішення про надання підприємству земельної ділянки, яка не є землею державної власності, Рада міністрів автономії перевищила свої повноваження.