Главная

Весь Агатов

О книгах

Персоны

Народы Крыма

Форум

Обратная связь

Прокуратурa АР Крим , 29 липня 2005 року

Посадовці виконкому Ялтинської міськради перевищили владу

27 липня поточного року прокуратурою Криму за ознаками злочину, передбаченого статтею 365 частиною 1 УК України (перевищення влади або службових повноважень), порушено кримінальну справу стосовно посадовців виконавського комітету Ялтинської міської ради.

Прокуратурою Автономної Республіки Крим опротестовано рішення виконкому Ялтинської міської ради щодо оформлення Департаменту державного та муніципального майна м. Москва права власності на об’єкти нерухомості санаторію "Меллас". Протест було задоволено.

Підставами до опротестування даного рішення стали чисельні порушення законодавства при його прийнятті.

Санаторій "Меллас" розташовано на території Форосської селищної ради, тобто компетенція Ялтинської міськради на нього не розповсюджується. Крім того, під час прийняття рішення про оформлення права власності не було підтверджено, що будівництво санаторію проводилось за рахунок коштів республіканського бюджету Росії, або коштів підприємств та організацій російського підпорядкування, як це передбачено міжнародними угодами і законодавством України. Наявні документи свідчать, що в 2001 році санаторій "Меллас" налічував 25 об’єктів нерухомості, проте, за незрозумілих причин, виконком Ялтинської міськради оформив право власності Департаменту державного і муніципального майна м. Москва на 45 об’єктів.

Більш того, на час оформлення права власності фактично суб’єкта правовідносин з назвою "Департамент державного і муніципального майна м. Москва" не існувало.

Після опротестування незаконного рішення стосовно посадових осіб Ялтинської міської ради, які перевищили службові повноваження, проведено перевірку в порядку ст. 97 КПК України, за результатами якої порушено кримінальну справу.