Главная

Весь Агатов

О книгах

Персоны

Народы Крыма

Форум

Обратная связь

"Крымская линия", 10 августа 2005 года

Крым может стать центром по подготовке миротворцев из черноморских стран

Старокрымский полигон может стать центром подготовки миротворческих сил стран Черноморского региона. (укр.)

Старокримський полігон може стати центром підготовки миротворчих сил країн Чорноморського регіону. Про це повідомив керівник міжнародного навчання в дусі програми НАТО "Партнерство заради миру" "Щит миру-2005" заступник командувача Військово-Морських Сил ЗС України з бойової підготовки і військових навчальних закладів контр-адмірал Ілля Чалий.

- Навчання "Щит миру-2005", яке цими днями триває на Кримському півострові, показало, що навчально-матеріальна база полігона і досвід участі українських військовослужбовців у миротворчих операціях дозволяє забезпечити підготовку підрозділів різних країн, — відзначив контр-адмірал Ілля Чалий. — Ми можемо готувати на цьому полігоні не тільки підрозділи української морської піхоти, але й підрозділи країн-сусідів, для того, щоб разом з ними вирішувати питання підтримки миру й стабільності в Чорноморському регіоні.

10 серпня розпочнеться активний етап навчання з висадкою морського десанту на морському десантному полігоні в районі Феодосії. Крім підрозділів морської піхоти, у навчаннях беруть участь кораблі і допоміжні судна Військово-Морських Сил і вертольоти Повітряних Сил Збройних Сил України. Амфібійно-берегова фаза навчань "Щит миру-2005" триває крім Старокримського полігона й у районі озера Донузлав.

Військовослужбовці чотирьох країн — України, США, Азербайджану та Грузії — у ході амфібійно-берегової фази навчання "Щит миру-2005" відпрацьовують спільну роботу штабів і підрозділів країн-учасниць навчань, практично використовуючи досвід, отриманий у миротворчих операціях і на попередніх навчаннях.

За словами інспектора корпусу морської піхоти США підполковника Майкла Лі, який спостерігає за ходом маневрів, висока організація занять дозволяє військовослужбовцям різних країн успішно вирішувати всі поставлені на навчанні завдання.

Навчання "Щит миру-2005" завершиться 13 серпня.

Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.